Négyzetméter

Térelválasztó megoldás 40 nm-en

Téglafalak nélküli kislakás jól elkülönített funkciókkal

2014. december 08. - Káplár Nikoletta

A milánói Humusstudio több designerrel összefogva felújított egy 3 szintes ingatlant és kialakítottak benne 6 darab apartman lakást. A tervezésük és kialakításuk során nem a luxus megoldásokat és anyagokat helyezték előtérbe, hanem viszonylag alacsony költségvetésből alakították ki a jól funkcionáló apartman lakásokat.
Ezt a 40 m2-es lakást a Tomo Architects cég tervezte.A tervezők azt vallják, hogy a kis lakásokban is szükség lenne arra, hogy a különböző funkciójú terek elkülönüljenek egymástól és ne legyenek teljesen egybenyitva. Ezen szemlélet szerint alakították ki ezt az ingatlant is.

exterior_01.jpg

exterior_02.jpg

exterior_03.jpg

A térelválasztást vörösfenyő panelekkel és feketére festett OSB lapokkal oldották meg, falak helyett. Ennek köszönhetően a terek valóban elkülönülnek, de a lakás mégis szellős, könnyebben átlátható lett mintha falakat húztak volna fel.

room_diviner_1.jpg

room_diviner_2.jpg

room_diviner_3.jpg

room_diviner_4.jpg

room_diviner_5.jpg

Kis terekben, ennyire nagy felületen mint jelen esetben a konyhabútor, és a háló rész OSB lapja merész megoldás feketét alkalmazni, egyéb színes kiegészítő szín nélkül, ami melegebbé teszi a teret. Ki-ki eldöntheti, mennyire tetszik neki ez a megoldás. Én valószínűleg más színt alkalmaztam volna a fekete helyett. Egy fokkal barátságosabb és melegebb szín, a homlokzat szürkésbarnás színe.
Ezzel az erős fekete-fehér kontraszttal és a fém berendezési eszközökkel picit komor, rideg a konyha tere. Ám elképzelhető, hogy valaki számára ez úgy jó, ahogy van :)

room_diviner_6.jpg

room_diviner_7.jpg

room_diviner_8.jpg

 

room_diviner_9.jpg

A betekintést meggátló alkalmatosság talán az ablak homlokzati részén helyezkedik el :) Azonban ezen eszköz működtetésére utaló jeleket ezidáig nem véltem felfedezni :)

room_diviner_10.jpg

room_diviner_11.jpg

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://negyzetmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr786967795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása