Négyzetméter

Lakás a nagyvárosi pörgés jegyében

Azoknak, akik otthon is szeretik érezni, hogy az élet sosem áll meg

2015. január 13. - Káplár Nikoletta

Vannak, akik éjjel-nappal nyüzsgő, pörgő életet szeretnek élni. Ez a lakás nekik való. Színeivel, formáival, kialakításával és különböző látványelemeivel egy igazán élettel teli enteriőr.

Szemünk rögtön a nappali falán elhelyezett különleges világításra téved, mely keretet ad a képregény jellegű női portrénak. A plafonon, az álmennyezetbe süllyesztett fa dekort, oldalról éri a fény. A dekor folytatódik az oldalfalon, azonban a fa elem itt már kiugrik a síkból és a fényforrást mögötte helyezték el. Ez a megoldás még inkább térbe emeli a szokatlan hangulatvilágítást és hangsúlyosság teszi azt.

01_nappali.jpg

A hálószoba nem kapna közvetlen természetes fényt, ezért a nappali és a háló között egy üveg tolóajtót helyeztek el. A felhőkarcolókat ábrázoló tapéta és az éjjeliszekrény csíkozásának ritmusa a szobát mozgalmassá, élettel telivé teszi.

02_halo.jpg

A konyhában szintén megjelennek a felhőkarcolók. A sávozott fekete-fehér konyha eleganciát, nyugalmat ad ennek a színes, mozgó lakásnak.

03_konyha.jpg

04_etkezo.jpg

05_etkezo.jpg

Tömör ajtók helyett a tereket csíkozott üvegajtókkal lehet elszeparálni egymástól. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a terek a lehető legtöbb természetes fénnyel rendelkezzenek, azonban szükség esetén el lehet zárni például a konyhai illatokat a lakás többi részétől.

06_teve.jpg

Az előszobaszekrény tolóajtaján és a mennyezeten szintén alkalmazták a nappaliban látható folytatólagos dekorálást, itt egy elegáns szürke csík jelenik meg, mely a mennyezetről indulva végigfut a szekrényajtón egészen a padlóig. 

07_eloter.jpg

09_eloter.jpg

08_eloter.jpg

A lakásban a motívumok és a színek következetesen vannak végig vezetve minden helyiségen, ami egységessé teszi a tereket.

 forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://negyzetmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr327047993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása