Négyzetméter

29 nm Skandinávia kicsit ipariasan

A fehér téglafal és az OSB lap találkozása

2015. február 11. - Káplár Nikoletta

Lengyelországban járunk egy mindössze 29 m2-es lakásban, melyben egy fiatal pár él. Jogosan várnánk el a képeken egy kis zsúfoltságot, ám a teret olyan remekül sikerült kihasználni, hogy semmi sem látszik, aminek nem kéne és mindennek megvan a maga helye. Kiváló térszervezési, és a belsőépítészeti megoldások, mindezek mellett pedig olyan színek és anyagok a dominánsak, melyek kifejezetten tágassá teszik a kis lakást.
Nézzük meg, hogy pontosan, hogyan is sikerült elérni ezt ebben a pici térben.

alaprajz.JPG

Az egyes számmal jelölt helyiség az előszoba és egyben a gardrób is. Ez az elfüggönyözött rész rengeteg ruhát és holmit elnyel, a dekoratívabb tárgyak, könyvek pedig a lépcső alatti fakkokba kerültek.
A skandináv jelleget többek közt a fehér fal adja, a világos textilek, a világos padló és a viszonylag sok fa használata. Ez esetben az OSB lap kakukktojás, ez ugyanis inkább egy kis ipari jelleget visz a térbe a téglafallal együtt.

obs1.jpg

lépcső alatti tárolás.JPG

A konyhában a kiegészítő szín szokatlan módon a fekete, ami egy egész falszakaszt is ural. Ha a fal mágneses festékkel vagy krétafestékkel lett lekenve, akkor remek felület az üzeneteknek, leveleknek, bevásárlólistának, dekorálásnak.
A fotel mustár színe kimondottan üdítő ebben a fekete-fehér térben.

nappali.JPG

konyha 2.JPG

konyha.JPG

A nappaliban helyet kapott egy kisebb munkaállomás is.

fentről.JPG

 És hogy mi van az ajtón túl? Semmi :) Ez ugyanis egy vakajtó, ami a térérzet növelésére szolgál.

vakajto.jpg

 Az alvógaléria magassága 1,35 cm, amit a lakás 3,7 m-es belmagasság tett lehetővé.

galéria alaprajz.JPG

metszet 1.JPG

metszet 2.JPG

forrás

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://negyzetmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr847163181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása