Négyzetméter

Karácsonyi hangulat

Egyszerű dekorációs elemek, melyek meleggé teszik a hideg időket

2014. december 18. - Káplár Nikoletta

Amikor kint az idő kicsit hidegebbre fordul, szívesebben töltjük időnk nagyobb részét a négy fal között. Érdemes hát a téli hónapokra lakásunkat melegebb hangulatúvá varázsolni. Ebben a házban pár egyszerű dekor elemmel igazán kellemes hangulatot teremtettek a hideg hónapokra.
Előkerültek a tobozok, a fatörzsből kivájt mécsestartók, a szarvas díszpárnák és egy ágakból és dugókból készített asztali, kis karácsonyfa is.

karacsonyi_hangulat_1.jpg

A kandalló több értelemben is gondoskodik az otthon melegéről. Ha van a lakásotokban kandalló, amikor csak tehetitek használjátok! Ennek hiányában, itt a remek alkalom, hogy teleszórjátok az egész lakást gyertyákkal, mécsesekkel. A tűz látványa rendkívül jó hatással van az ember kedvére, hangulatára.

karacsonyi_hangulat_2.jpg

Szerencsére egyre népszerűbbek a cserepes fák, amiket az ünnepek után ki lehet ültetni a kertbe, vagy visszavinni az árusnak. A cserép, amiben árulják, általában kicsit sem esztétikus látvány, így ha találunk neki egy megfelelő fonott kosarat vagy cserepet sokat javíthatunk a helyzeten. Gyertyák itt, még a fán is vannak, talán csak a fotózás kedvéért. Azonban jobb erről a látványról élőben lemondani és a gyertyákat, stabilabb, biztonságosabb helyen elhelyezni.

karacsonyi_hangulat_3.jpg

Az étkezőasztalon is többségében a fa anyagú kiegészítők, a mécsesek, a természetből behozott növények és a szőr adja a hangulatot.

karacsonyi_hangulat_4.jpg

karacsonyi_hangulat_5.jpg

karacsonyi_hangulat_6.jpg

A teáskészlet és a szálas tea sem hiányozhat egy igazi téli hangulatképről, persze szigorúan egy kis teasütivel kísérve :)

karacsonyi_hangulat_7.jpg

A házban több helyen is ágakat helyeztek el vázába állítva, amiket általában egyszerű, egyszínű díszekkel dekoráltak.

karacsonyi_hangulat_8.jpg

karacsonyi_hangulat_9.jpg

A képekből látszik, hogy nem feltétlen kell a tipikus karácsonyi színekhez ragaszkodni, mint a piros, zöld, arany, ezüst. Hanem természetesebb színekkel és anyagokkal is el tudjuk érni az ünnepi hangulatot.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://negyzetmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr36995189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása