Négyzetméter

Smaragd nappali-konyha egy kis óarannyal

És egy csipet mentával fűszerezve

2018. május 08. - Káplár Nikoletta

Ennél a munkánál alapvetően egy bővítésre kértek fel. A mostani teraszt szeretnék beépíteni étkezőnek, így a nappali-konyha rész is gyökeresen átrendeződik. Egyedül a meglévő, kissé világos színű padlóburkolat marad a helyén a jelenlegi anyagok közül. Színek tekintetében a smaragddal és az óarannyal hoztam különleges hangulatot a helyiségbe.

 laminalt_padlo_falon.jpg

A kanapé mögötti egyenes és kissé ferde falakat, illetve az ablakkávákat vinyl padlóval burkoltam be. Ezzel egy fókuszpontot és súlyt adva ennek a területnek, ezáltal is elkülönítve a vele szemben lévő konyhától. A teljes belmagasságban megnyúló függönyök és a vinyl padló függőleges száliránya felfelé nyújtja meg a teret, ami igencsak jól jön neki.

menta_arany_nappali_sarok.jpg

Az előszobából egy tejüveg, egymás elé eltolható tolóajtón át jutunk be a nappali terébe. (Ezt a nyílást a mostani kétszeresére bővítettem.) Több falon a Harlequin Odisha tapétát használtam smaragd-antik arany színben. A kanapénak pedig egy középszürke színt választottam csökkentve a bézs-barna felületeket.

dekoracio_tapeta.jpg

Lesz egy általános álmennyezet, ami elrejti a gépészetet. Egyrészt a mennyezetfűtést, az elszívó kivezetését, a szpot lámpákat, és egy vetítővásznat. Az íves beugrásnál keletkező perem pedig tökéletes RGB LED szalag elhelyezéséhez.
A megmaradt tapétából pedig egyedi lámpa készül majd.

ives_almennyezet.jpg

A meglévő teraszajtó nyílása vezet ki a leendő étkezőbe. Itt a tetőt tovább építik majd a meglévő dőlésszögével. Bal oldalt a teljes felületen fix ablakok lesznek aljzattól a tetőig. Szemben pedig egy nagy kétszárnyú tolóajtón át jutunk ki a kertbe. A mennyezeten megfelelő sűrűségben beépített szpot lámpák adják majd az esti fényt.

etkezo_szpot_lampak.jpg

A nappali falburkolatát itt is behoztam 1-1 csíkban, amikre falikarokat helyeztem el. Középen pedig egy nagy, díszesebb tükröt, ami még inkább szórja a természetes fényt.

etkezo_tukor_falpanel_falikar.jpg

A megrendelők kívánsága volt egy konyhasziget, amihez csatoltam egy reggelizőpultot. A sziget nappali felé eső részét pedig kikönnyítettük egy polcos beépített szerkezettel, így erről az oldalról inkább egy nappali elem, mintsem konyhabútor.

konyhasziget.jpg

Ez a polcos megoldás átmenetet képez a konyha és a nappali között.

bezs_konyhasziget.jpg

 A konyha és a nappalibútor egységesítve a teret ugyanazt a designt, kiosztást kapta. Ezáltal, teljesen egymásba olvadnak.

bezs_minimal_konyha_nappali.jpg

A televízió helyett a filmnézésről projektor gondoskodik majd. A vetítővásznat a nappalifal előtt helyeztem el az álmennyezetbe süllyesztve. A felhúzott vászon esetében mindössze egy diszkrét alumínium sáv látszódik alulról, mely távirányításra lenyílik, leengedve a vásznat.

rejtett_projektor.jpg

Konyhai hátfalnak is a tapétát használtam, ami elé egy üveglap kerül, ami tökéletesen óvja a felületet.

modern_minimal_konyhabutor.jpg

Alaprajzilag pedig a következőképpen alakult ki a helyiség:

alaprajz.jpg

Nagyon szerettem ezekkel a színekkel tervezni ezt a helyiséget. Remélem, Nektek is tetszik.

Tervezte:
Káplár Niki
Lakberendező
+36 30 619 4124
info@kaplarnikoletta.hu
www.kaplarnikoletta.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://negyzetmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr8613900200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása