Négyzetméter

A megfelelő mennyiségű rózsaszín egy kislány szobájában

Csajos, rózsaszínes, lilás, de mégsem sok(k)

2014. december 09. - Káplár Nikoletta

A képeken egy kisiskolás lány szobáját láthatjátok, ahol a rózsaszín és a lila mennyisége még pont kellemes a szemnek. A szülők és a kislányok is hajlamosak túlzásba esni e két szín használatával kapcsolatban és ahol csak lehet ezeket alkalmazzák, ami egyáltalán nem biztos, hogy jó hatással van a benne élő kislányra. Főleg, hogy kaméleonként beleolvad környezetébe és így megtalálni is nehezebb :)
A rózsaszín színnel óvatosan kell bánni, ugyanis, ha túl sok és túl nagy felületen van jelen, a benne élő kislány sokkal nyugtalanabb, hisztisebb lehet, mintha kevesebb rózsaszín venné őt körül. Ezt a hatást az erőteljesebb, telítettebb rózsaszíneknél tapasztalták. 
A képeken egy kevésbé telített, pasztell rózsaszínt látunk, ez a megfelelő mennyiségben alkalmazva pihentető, nyugtató hatású. Persze ezt sem érdemes túlzásba vinni.
Ezért ha kislányunk szeretné, hogy a szobája rózsaszínben pompázzon, egy remek megoldás, hogy csak az egyik falat kenjük erre a színre, ahogy azt ebben a szobában is tették.

kislany_szoba_1.jpg

A radiátorokat inkább elrejteni szeretjük, nem pedig hangsúlyosabbá tenni. Nos, ebben az esetben nagyon jó megoldás volt, hogy a fallal megegyező színűre festették őket, ezáltal sokkal vidámabb hangulatot ad a szobának.

kislany_szoba_2.jpg

kislany_szoba_3.jpg

kislany_szoba_4.jpg

Az élénkzöld kis asztal és a piros lámpa megtöri a Barbie-s hangulatot.

kislany_szoba_5.jpg

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://negyzetmeter.blog.hu/api/trackback/id/tr96971171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása